top of page
Jilain

Jilain [Djie-Laine] is ontstaan uit passie voor de automobiliteit. De oprichter “Joey Philip Salmon Oraile” zag de verschuiving van de conventionele verbrandingsmotoren naar de emissie vrije voertuigen. Hij vond in 2016 dat de charging station een vergeten onderdeel was. De elektrische auto, motor, vliegtuig enzovoort zien er geweldig uit maar de laadpaal kan een verandering gebruiken. “If you don’t like it, change it” Met dit in zijn achterhoofd is hij officieel gestart in 2018 met Jilain.

Oorsprong van Jilain
De voorouders van de vader van Dhr. J.P.S. Oraile komen uit het voormalige Nederlands-Indië. Zijn opa heeft destijds gediend in het Koninklijk Nederlands Indisch Leger. Het was een wijs man en voor velen een voorbeeld. Hij vertelde vaak over zijn trots: “Babar Islands”. Zo ook het verhaal waar Jilain naar vernoemd is.

 

Palau Babar is een eiland midden in de Banda zee. Een mens heeft voeding en vocht nodig. Het eiland heeft een overvloed aan voeding maar schoon drink water was wel een probleem. Maar als hij zoet water wou hebben, dan wist hij een punt waar je kon graven. Er komt dan zoet water omhoog. Als zij daar de aarde zouden vervuilen hebben ze geen schoon drinkwater meer. Dat is een reden om zuinig te zijn met de aarde. Dit heeft te maken met de elektrificatie van huidige verbrandingsmotoren. De weg naast die plek heet Jl Lain (Jalan Lain). Dat betekent in het Nederlands: “een andere weg”Jilain slaat een andere weg in dan de huidige leveranciers laadpalen. Dit zijn de wortels van Jilain.

Bron: www.jilain.com

Event bezoeken 28 tm 31 maart: www.theartofliving.nl

Product Reflex heeft een bijdragen geleverd aan het ontwerpproces van de laadpaal. Deze bijdragen bestond uit 3D engineering, rendering, materialisatie en realisatie van het project.

Product Reflex Jilain render
Product Reflex Jilain render
Product Reflex Jilain render
bottom of page